De Speelkameraadjes
kinderopvang
Alles aanwezig

 

Voor de opvang van uw kindje hoeft u maar weinig mee te nemen:

 

Luiers, flesvoeding, potjes en een slaapzak blijven bij ons. Een tas waarin het overdrachtschriftje, reservekleding en eventueel wat billenzalf zit, neemt u dagelijks mee. In de zomer ook graag zwemkleding (die blijft de hele zomer bij ons), zonnebrandcrème en een pet. In de winter pantoffels.

 

Bedjes, box, kinderstoelen, tweelingwagen, buggy, autostoeltje. Het is allemaal aanwezig.

De kinderen bij De Speelkameraadjes spelen met verantwoord speelgoed. Duurzaam houten speelgoed, bijzondere spelletjes, puzzels en ander ontwikkelingsmateriaal. Speelgoed dat niet verkrijgbaar is in de gewone speelgoedwinkel. Uitdagend speelgoed die de ontwikkeling van het kind stimuleren. Niet alleen het leren van kleuren en vormen, maar ook voelen. Het spelen met smartgames is leuk. Het zijn echte denkspellen / puzzels waarbij het ruimtelijk inzicht wordt vergroot. Naast dit houten en bijzondere speelgoed kunnen de kinderen ook met “gewoon speelgoed” spelen. De Speelkameraadjes heeft voldoende budget om jaarlijks nieuw speelgoed aan te schaffen.

 

Wat speelgoed betreft is er een ruime keuze:

 

Voor de baby’s is er het normale boxspeelgoed, activityrek en overig ontwikkelings materiaal.

 

Om de creative ontwikkeling te stimuleren kunnen de kinderen kiezen uit:

 

Tekenen, plakken, knippen, verven, kleien, stempelen etc.

 

Om de cognitieve ontwikkeling te stimuleren kunnen de kinderen puzzelen, denkspelletjes (memory, lotto, kleuren leren), computer spelletjes, logo, boekjes lezen etc.

 

Voor de fijne motorische ontwikkeling: kralen rijgen, mozaïek, ministek, knex, lego, blokken, nopper, duplo etc.

 

Bij de grove motoriek kunt u denken aan: auto’s, brio houten trein etc. En wij hebben een redelijk grote, geheel betegelde en zeer kindvriendelijke tuin, waarin de kinderen naar hartenlust kunnen ballen, springen, rennen, fietsen, etc... Om hygiënische redenen hebben wij geen zandbak, maar bij heet weer wel een badje (altijd onder toezicht).

 

En niet te vergeten de fantasie ontwikkeling: o.a. poppen, Barbie, keukenspulletjes, auto’s met garage.

Voor de ontspanning kunnen de kinderen nog lekker naar kinderliedjes of verhaaltjes luisteren, tv kijken en natuurlijk wordt er voorgelezen, gezongen en een hoop lol gemaakt.

Persoonlijke aandacht
Opvoeding
Ziekte
Slapen
Continuiteit en flexibiliteit
Contact met ouders
Home
Wie ben ik
Openingstijden, mogelijkheden en voorwaarden
Voordelen van een gastgezin
Dagindeling
VVE Peuterprogramma Kiki
Algemene informatie en nuttige links
Opieka nad polskimi dziecmi
Foto's
Contact