De Speelkameraadjes
kinderopvang
VVE Peuterprogramma Kiki
Ik ben een VVE gecertificeerd gastouder en werk met het Kiki programma. VVE staat voor vroeg en voorschoolse educatie en is een peuterprogramma met als doel: het verminderen of voorkomen van onderwijsachterstanden en het vergemakkelijken van de overgang naar het basisonderwijs. Het programma is voor kinderen van 0 t/m 4 jaar, maar met name gericht op peuters (2 t/m 4 jaar). De jongere kinderen worden niet vergeten en hebben al een voor hun leeftijd aangepast programma. Kinderopvang bij mij als gastouder betekent meer dan "gezellig bezig zijn met de kinderen".

De ontwikkelingsgebieden die centraal staan in dit programma zijn:
- motorische ontwikkeling
- sociaal-emotionele ontwikkeling
- spraak en taal ontwikkeling
- rekenprikkels

Kiki werkt met 40 verschillende thema's die flexibel kunnen worden ingezet. Daarbij kunt u denken aan: sinterklaas, kerst, het weer, vervoer, ziek zijn, logeren, verjaardag, een baby, de jaargetijden, boerderij, dierentuin etc etc. Buiten de thema's van Kiki om, maak ik ook mijn eigen thema's op het moment dat ik merk dat daar bij de kinderen behoefte aan is. Binnen elk thema zijn activiteiten uitgewerkt voor verschillende leeftijdsgroepen en ontwikkelingsgebieden zoals eerder genoemd. Denk daarbij aan: knutselen, rollenspelen, bewegingsspelen, zingen, muziek maken, voorlezen, nieuwe woorden leren, spelletjes etc

Bij het Kiki programma staat beer Kiki centraal. Beer Kiki wordt dan ook interactief ingezet in het programma en heeft een eigen huisje waar hij woont. Binnen het Kiki programma wordt gebruik gemaakt van een thema tafel die ik samen met de kinderen maak. Het maken en gebruiken van een thematafel nodigt uit tot "taal" en de taal/spraakontwikkeling neemt een heel belangrijke plaats in bij het VVE programma. Ik vind het werken met het VVE kiki programma super leuk en  zie dat de kinderen er van genieten. Ze leren een heleboel, maar wel spelenderwijs. Spelen en leren, daar gaat het om.
Home
Wie ben ik
Openingstijden, mogelijkheden en voorwaarden
Voordelen van een gastgezin
Dagindeling
VVE Peuterprogramma Kiki
Algemene informatie en nuttige links
Opieka nad polskimi dziecmi
Foto's
Contact