De Speelkameraadjes
kinderopvang
Dagindeling

Baby’s tot ongeveer 1 jaar hebben hun eigen ritme van spelen, slapen, eten, drinken en knuffelen. Na het eerste jaar groeien ze langzaam aan naar het onderstaande dagritme. 

 

 

07:00 – 09:00 uur

 

Tussen deze tijden worden de meeste gastkinderen gebracht. Kinderen die vroeg worden gebracht krijgen de gelegenheid om samen met ons gezin te ontbijten. Tot 9 uur gaan de kinderen vrij spelen.

 

 

09:00 – 10:00 uur

 

Regelmatig kijken we een filmpje. De ene dag kijken we voor de allerkleinsten naar Tik Tak of de Teletubbies, de andere dag mogen de grotere kinderen iets kijken. Disney films zijn daarbij zwaar favoriet. Bij lekker weer blijft de tv uit en gaan we buiten spelen of een boodschap doen. Als we binnen blijven dan mogen ze tot aan de lunch vrij spelen.

 

 

10:00 – 10:30 uur

 

Tijd om iets te drinken met een koekje of doosje rozijntjes erbij. Daarna is er voor de allerkleinsten tijd om een boekje te lezen. VVE programma. (Dikkie Dik, Nijntje)

 

 

10:30 – 11:45 uur

 

Alle kinderen mogen vrij spelen.

 

 

11:45 uur

 

We gaan met zijn allen het speelgoed opruimen en wie het leuk vind mag helpen tafel dekken. (dat doen ze dus allemaal!)

 

 

11:45 uur

 

Lunchtijd.  Dit is een rustmoment waarin de kinderen de gelegenheid krijgen om iets te vertellen. Bijvoorbeeld wat ze hebben meegemaakt. Meestal komt het onderwerp van gesprek wel vanuit de kinderen, maar soms bepaal ik die. Zo had ik bijvoorbeeld het onderwerp: familierelaties. Hoe heet mama, papa, je zusje of broertje, opa of oma, waar woon je etc. Nou, dat is nog best moeilijk hoor...

 

 

12:30 – 15:00 uur

 

De kinderen gaan slapen. De kinderen die niet meer slapen krijgen de gelegenheid om met speelgoed te spelen zoals ministek, knex. (Speelgoed dat niet geschikt is voor de allerkleinsten) Of kunnen zonder dat ze daarbij ‘hulp’ krijgen van de allerkleinsten een uitgebreide treinbaan bouwen.

 

 

15:00 – 15:30 uur

 

Iedereen is nu weer zo’n beetje wakker. Met zijn allen gaan we fruit eten en limonade drinken. In de zomer is een ijsje ook wel erg lekker. Daarna is het tijd om voor te lezen voor de oudere kinderen (Jip en Janneke / boeken van Carry Slee zijn erg favoriet) of liedjes te zingen

 

 

15:30 – 16:30 uur

 

Opnieuw tijd voor het VVE programma. Voorlezen voor de oudere kinderen, zingen, knutselen, spelletjes doen etc. Bij mooi weer gaan we buiten spelen.

 

 

16:30 – 18:30 uur

 

De kinderen kiezen speelgoed uit de kast. Daar staan de puzzels, smartgames en ander cognitief speelgoed of speelgoed dat de fijne motoriek bevordert zoals kralen rijgen, moziek etc. Tegen het eind van de dag komen ook mijn eigen kinderen thuis en zij hebben dan even tijd om met de gastkinderen te spelen. De kinderen zijn dol op ze en vinden het heel leuk om met ze te spelen. De jongens willen al snel voetballen in de tuin met Thomas (Tja, het zit er al vroeg in) en Jennifer is overal wel voor in. Vanaf 17:00 uur worden de kinderen langzaam aan weer opgehaald. 

 


Home
Wie ben ik
Openingstijden, mogelijkheden en voorwaarden
Voordelen van een gastgezin
Dagindeling
VVE Peuterprogramma Kiki
Algemene informatie en nuttige links
Opieka nad polskimi dziecmi
Foto's
Contact