VVE peuterprogramma

Gastouderopvang

De Speelkameraadjes

 

VVE Peuterprogramma Kiki

 

Ik ben een VVE gecertificeerd gastouder en werk met het Kiki programma.

VVE staat voor vroeg en voorschoolse educatie en is een peuterprogramma met als doel: het verminderen of voorkomen van onderwijsachterstanden en het vergemakkelijken van de overgang naar het basisonderwijs. Het programma is voor kinderen van 0 t/m 4 jaar, maar met name gericht op peuters (2 t/m 4 jaar). Kinderopvang bij mij als gastouder betekent meer dan "gezellig bezig zijn met de kinderen".

 

De ontwikkelingsgebieden die centraal staan in dit programma zijn:

- motorische ontwikkeling

- sociaal-emotionele ontwikkeling

- spraak en taal ontwikkeling

- rekenprikkels

 

Kiki werkt met 40 verschillende thema's die flexibel kunnen worden ingezet. Daarbij kunt u denken aan: sinterklaas, kerst, het weer, vervoer, ziek zijn, logeren, verjaardag, een baby, de jaargetijden, boerderij, dierentuin en andere.

Binnen elk thema zijn activiteiten uitgewerkt voor verschillende leeftijdsgroepen en ontwikkelingsgebieden zoals eerder genoemd.

Denk daarbij aan activiteiten als knutselen, rollenspelen, bewegingsspelen, zingen, muziek maken, voorlezen, nieuwe woorden leren, spelletjes doen etc.

 

Bij het Kiki programma staat beer Kiki centraal en deze wordt dan ook interactief ingezet in het programma. Binnen het Kiki programma wordt gebruik gemaakt van een thema tafel, die ik samen met de kinderen maak. Het maken en gebruiken van een thematafel nodigt uit tot "taal" en de taal/spraakontwikkeling neemt een heel belangrijke plaats in bij het VVE programma.

Ik vind het werken met het VVE kiki programma erg leuk en zie dat de kinderen er van genieten.

Ze leren een heleboel maar wel spelenderwijs want het gaat om spelen én leren.

 

 

anuschka@quicknet.nl ++++++ 0252-681228/06-49966642